• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19° Переважно ясно

Депутат Миколаївської облради від «ОПЗЖ» незаконно віддав 250 га лісництва під посадку сільгоспкультур

На Миколаївщині депутата облради, який нещодавно склав повноваження, підозрюю у перевищенні повноважень, а саме в незаконній передачі земель лісового фонду. Збитки від таких дій склали понад 6 мільйонів гривень.

Про це повідомили у прокуратурі Миколаївської області.

Депутату Миколаївської обласної ради, який обирався від забороненої політичної партії «Опозиційна платформа – за життя», повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч.3 ст.365 КК України).

За даними слідства, підозрюваний працює директором ДП «Баштанське лісове господарство» та незаконно передав землі державного лісового фонду загальною площею 250 га для вирощування на них сільськогосподарських культур.

— Як наслідок – державним інтересам завдано шкоди у вигляді матеріальних збитків у розмірі понад 6 млн грн, — додали в прокуратурі.

Варто зазначити, що мова йде про директора держпідприємства «Баштанський лісгосп» Юрія Крета. Як відомо, на засіданні сесії, 9 березня 2023 року, Миколаївська облрада погодила його заяву та заяви ще чотирьох депутатів про дострокове припинення повноважень.

Раніше повідомлялося, що народному депутату України від забороненої партії ОПЗЖ та уродженцю Миколаєва Олегу Волошину повідомлено про підозру у держзраді.

Читайте також: