• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 15.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.9° Переважно ясно

Миколаїв оголосив тендер на закупівлю автобусів за €4,5 млн кредитних коштів

Миколаїв розпочав процедуру закупівлі нових автобусів у рамках кредитного проєкту з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) на 4,5 мільйона євро.

На офіційному електронному порталі закупівель Європейського Союзу оголошено тендер на придбання нових низькопідлогових автобусів, повідомляє пресслужба Миколаївської міської ради.

Автобуси мають бути з безступеневим доступом через мінімум дві пасажирські двері, налічувати не менше 60 місць, з яких мінімум 24 — сидячих. Також має бути щонайменше одне місце для інвалідного візка.

Тендерні пропозиції приймаються до 31 травня 2023 року.

Нагадаємо, у березні 2023 року місто поновило роботу в рамках проєкту з  Європейським Інвестиційним Банком.

Також повідомлялося, що у березні німецькі партнери передали Миколаєву три автобуси. Їх обіцяють поставити на маршрути у Корабельний район.

Раніше повідомлялося, що жителі Корабельного району вимушені понад годину чекати громадський транспорт, а потім їхати у переповненому автобусі, щоб дістатися дому після роботи. Після того, як до Миколаєва повернулася більшість мешканців, кількості громадського транспорту часто не вистачає. Найбільше страждають віддалені райони, особливо у години пік.

До цього мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів, що наразі місту не вистачає громадського транспорту, оскільки його частина була передана військовим, частина — знищена чи пошкоджена обстрілами.

Також повідомлялося, що в Миколаєві наразі працюють 67 водіїв тролейбусів. При цьому повна потреба міста складає 200 людей.

Читайте також: