• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Кім запропонував розпустити Миколаївську міську раду через депутатів, які неявкою зірвали сесію

Депутат Миколаївської міської ради від партії «Слуга народу» Віталій Кім, який є також головою ОВА, запропонував розпустити міськраду Миколаєва.

Таку думку він озвучив під час онлайн-засідання сесії міської ради 11 квітня, коли не вистачило голосів депутатів для прийняття рішення, пишуть «НикВести».

Пропозиція Віталія Кіма розпустити міську раду пов'язана з тим, що частина присутніх на сесії депутатів не брали участь у голосуваннях, чим зірвали засідання. Загалом на засідання не з‘явилось 19 з 54 депутатів міськради.

— Якщо не збираються депутати (на засідання сесій міськради, – прим.), треба розпустити, – сказав Віталій Кім.

На це мер Олександр Сєнкевич відповів «Звучить надихаюче», а депутат Артем Ільюк сказав, що згоден з такою пропозицією: «Це дуже влучне питання, я за».

Варто зазначити, що спочатку у засіданні сесії міськради зареєструвалися 33 депутати, однак пізніше виявилося, що в голосуваннях взяли участь усього 27 осіб, що складає лише половину депутатів Миколаївської міської ради.

«НикВести» вже звернулися до апарату міської ради з запитом надіслати перелік депутатів, які залишили засідання сесії.  

Нагадаємо, що до цього під час сесії 11 квітня мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розкритикував депутатів, які зірвали засідання. Водночас депутат міської ради від партії «Пропозиція» Олександр Береза запропонував колегам розглянути можливість повернення сесій в офлайн режимі.

Пізніше депутат Миколаївської міської ради Артем Ільюк розкритикував секретаря міськради Дмитра Фалько за низьку явку депутатів на сесію.

Читайте також: