• середа

    2 жовтня, 2024

  • 22.4°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 2 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.4° Переважно ясно

Депутати міськради з другої спроби погодили перерозподіл майже ₴1 млрд бюджету Миколаєва

Депутати Миколаївської міської ради з другої спроби проголосували зміни до бюджету міста з правками, а саме перерозподілу 999 мільйонів 992 тисячі гривень за рахунок вільного залишку коштів, що склався станом на 1 січня 2023 року.

Таке рішення було прийнято у четвер, 13 квітня, на засіданні сесії Миколаївської міської ради, пишуть «НикВести».

Окрім перерозподілу видатків бюджету майже на 1 мільярд гривень, депутатам на розгляд було запропоновано дві правки до бюджету. 

Перша правка до бюджету стосувалася перерозподілу 5,5 мільйонів гривень з Миколаївського пологового будинку №3 на лікарню швидкої медичної допомоги для ремонту киснепостачальних мереж та розробки проєктно-вишукувальних робіт по капітальному ремонту травмпункту.

  У нас також в галузі охорони склалась така ситуація, що було на 2023 рік. Було заплановано облаштування системи постачання кисню для лікарні швидкої медичної допомоги та для пологового будинку №3. Наразі складається така ситуація, що у нас дві недобудови на 2 об'єктах. Думаю, буде більш раціонально перерозподілити кошти з пологового буднику №3 на ЛШМД у розмірі 5,5 млн грн, з яких 5,2 млн грн — на ремонт киснепостачальних мереж, а 270 тисяч на оплату проєктно-вишукувальних робіт по капітальному ремонту нашого травмпункту, – заявив секретар Миколаївської міської ради, депутат Дмитро Фалько.

Даний проєкт рішення був підтриманий міськрадою з першої спроби. 

Також на розгляд депутатів було винесено проєкт рішення щодо виділення Миколаївській районній раді субвенції у розмірі 2 мільйонів гривень з департаменту соцзахисту з компенсаційних виплат за пільговий проїзд автомобільним транспортом. Взамін Миколаївська районна рада передасть майно міськраді, яке знаходиться в мікрорайоні Варварівка біля школи № 60, яка постраждала від обстрілів, аби місто спроектувало там школу зі спортивним майданчиком.

– У нас на території школи №60 було здійснено обстріл, частково зруйновано один з корпусів школи, а також будівля Миколаївської районної ради. Ми вийшли з пропозицією передати у власність всі ці будівлі, які знаходяться разом зі школою, щоб можна було відбудувати нормальний корпус та спортивний майданчик. Ми розробимо проектно-кошторисну документацію, аби шукати позабюджетні кошти на відбудову, – прокоментував мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.  

Це проєкт рішення виносився на розгляд депутатів п'ять разів, але депутати провалювали голосування. 

– Потім у нас питають, чому не робляться дороги? Ми зараз виділяємо гроші на ремонт доріг, зокрема проспекту Богоявленському по якому вже неможливо проїхати. Може хтось з депутатів знаходиться не в місті та не знає міських проблем та йому не цікаво знаходитись на сесії? – сказав Олександр Сєнкевич.

Після обговорень Миколаївській міський голова Олександр Сєнкевич виніс на голосування депутатів погодження бюджету з правкою та без правки, але ці проєкти рішення не набрали мінімальної кількості голосів. 

В свою чергу депутат Максим Коваленко запропонував в черговий раз винести на голосування депутатів проект рішення про перерозподіл бюджетних коштів, оскільки від термінів його прийняття буде залежати початок ремонту міських об'єктів. 

— Я трохи в шоці, чому депутати не приходять на сесії та не голосують по розглядаються надважливі питання — ремонт пошкоджених будинків, бомбосховище для наших дітей, ми відкладаємо це на невідомо на коли, ми це повинні зробити місяць ще тому. Давайте знову поставимо цей проєкт рішення, – сказав Максим Коваленко. 

– Яким чином заклади освіти зможуть підготуватися до офлайн навчання на 1 вересня 2023 року, якщо не буде часу облаштувати найпростуші укриття. Можливо комусь з депутатів не цікаво? Прошу ще раз поставити це питання на голосування, – додала депутат Зінаіда Моторна. 

Після повторного винесення в порядок денний проєкту рішення щодо перерозподілу бюджету міськради з двома правками він був підтриманий 29 депутатами.

Раніше, члени планово-бюджетної комісії Миколаївської міської ради розповідали про те, що головні розпорядники коштів не надали депутатам інформації, на які об'єкти вони планують витратити 1 мільйон вільного залишку з бюджету Миколаєва.

Читайте також: