• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 14°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14° Мінлива хмарність

Українців вкотре застерегли від відвідування цвинтарів на деокупованих територіях

Більшість цвинтарів на деокупованих територіях все ще залишаються замінованими. Тому людям, які планують відвідати кладовище у поминальні дні, необхідно спочатку проконсультуватися з владою.

Таку заяву зробив представник Державної служби надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий, його слова цитує Суспільне.

За його словами, місцева влада отримує повну інформацію про закінчення розмінування на таких територіях.

— Їм відомо, чи очищений той чи інший цвинтар від вибухонебезпечних предметів, чи можуть люди прийти на поминальні дні. Над цим працюють не лише піротехніки ДСНС. Працюють ще вибухотехніки Нацполіції, Нацгвардії, ЗСУ, – повідомив речник ДСНС.

Хорунжий також зазначив, що найбільш забрудненими вибухівкою територіями залишаються частково Миколаївщина, Херсонщина, Харківщина, Запоріжжя, Донеччина, Сумщина та Чернігівщина. 

— По конкретних об'єктах слід уточнювати інформацію безпосередньо «на місцях». Зокрема, у Харківській області, якщо не помиляюся, понад 500 цвинтарів можуть бути заміновані, – уточнив Хорунжий.

Нагадаємо, що на Миколаївщині піротехніки ДСНС обстежують кладовища, щоб у поминальні дні туди могли прийти люди. Росіяни все навколо буквально нашпигували вибухівкою. Сапери знаходять не тільки залишки снарядів, а й розтяжки.

Читайте також: