• вівторок

    1 жовтня, 2024

  • 18.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 1 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.8° Похмуро

В Україну з Туреччини повернулися керівники оборони «Азовсталі»

У суботу, 8 липня, в Україну повернулися з Туреччини командири батальону «Азов», миколаївських морпіхів та Нацгвардіх, які були звільнені з російського полону у вересні минулого року.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський також опублікував відео зустрічі з захисниками Маріуполя та їхньої посадки у літак.

Додому повертаються: Денис Прокопенко («Редіс») — командир «Азову», Святослав Паламар («Калина») — заступник командира «Азову», Сергій Волинський («Волина») — в. о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, Олег Хоменко — майор Національної гвардії України, Денис Шлега — полковник Національної гвардії України.

— Повертаємося додому з Туреччини й повертаємо додому наших героїв. Українські воїни Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега нарешті будуть із рідними. Слава Україні! — зазначив президент.

Нагадаємо, вони були звільнені з полону росіян у вересні 2022 року під час великого обміну. Тоді 200 українських військових обміняли на колишнього депутата від ОПЗЖ та кума президента Росії Володимира Путіна Віктора Медведчука. А п'ять командирів-захисників Маріуполя обміняли на 55 російських військових.

Водночас, погоджуючись на обмін, РФ висунула умову, що командири оборони Маріуполя не повинні повертатися в Україну до кінця війни та брати подальшу участь у бойових діях. Посередником їхнього обміну була Туреччина, де командири залишалися до сьогодні. 

Читайте також: