• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Шахраї з виправної колонії Миколаївщини ошукали людей на ₴130 тис «продаючи» неіснуючий товар

Первомайська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох зловмисників, які ошукали людей на понад 130 тисяч гривень. 

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

Зазначається, що 37-річний засуджений за шахрайство, відбуваючи покарання в одній із виправних колоній Миколаївщини, продовжив свою злочинну діяльність.

Зокрема, до шахрайської схеми він залучив ще двох співучасників — 42-річного засудженого цієї ж виправної колонії та свою 38-річну співмешканку, яка проживає у Первомайську. 

Правопорушники свідомо обманювали громадян, продаючи їм вигаданий товар: дрова, будівельні матеріали та добрива, з фейкових торговельних онлайн-майданчиків та в соціальній мережі. Від покупців вони вимагали та отримували повну або часткову оплату на банківські картки, а після надходження коштів блокували клієнтів та більше на зв’язок не виходили.

Відомо, що злочинці ошукали 18 громадян із різних регіонів України.

Крім того, у ході обшуків у виправній колонії та за місцем мешкання спільниці правоохоронці виявили та вилучили мобільні телефони з обліковими записами, сім-картки, банківські картки та чорнові записи, що підтверджують факти злочинної діяльності організованої групи шахраїв. загрожує до восьми років ув’язнення.

За скоєне підозрюваним загрожує до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.  

Нагадаємо, нещодавно на Миколаївщині шахраї ошукали двох жінок під виглядом їхніх знайомих. Обом жінкам у месенджері написали повідомлення з невідомих номерів. Зловмисники представилися іменами їхніх знайомих та попросили жертв позичити їм кошти.

Раніше у Миколаєві інтернет-шахраї ошукали жінку на 190 тисяч гривень. Зі слів заявниці, невідомий, під приводом надання кредиту через одну із фінансових компаній, заволодів її коштами.

Читайте також: