• неділя

    29 вересня, 2024

  • 18.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 29 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 18.8° Мінлива хмарність

Миколаївський суднобудівний завод збирається проінвентаризувати свою землю

Миколаївський суднобудівний завод, архівне фото

Державне підприємство «Миколаївський суднобудівний завод» (в минулому завод імені 61 комунара) планує провести інвентаризацію земель заводу у центрі міста та виготовити технічну документацію із землеустрою.

Про це свідчить проект рішення, який планувалося з голосу винести на розгляд сесії Миколаївської міської ради вчера, 30 серпня, - пишуть «НикВести».

Миколаївський суднобудівний завод звернувся до Миколаївської міської ради щодо дозволу на розробку технічної документації та інвентаризації земельної ділянки по вулиці Адміральській, 38 у Миколаєві, яка знаходиться в постійному користуванні підприємством. 

Зазначається, що державне підприємство має на меті встановити місце розташування об’єктів землеустрою, їхніх меж, розмірів, правовий статус, а також виявити землі, що не використовуються, використовуються нераціонально або не за цільовим призначенням, виявити і консервувати деградовані угіддя і забруднені землі, встановити кількісні та якісні характеристики земель, необхідні для ведення державного земельного кадастру, здійснення контролю за використанням та охороною земель і прийняття на їх основі відповідного рішення міської ради.

ДП «Миколаївський суднобудівний завод» - це підприємство, що входить до АТ «Українська оборонна промисловість» (раніше ДК «Укроборонпром», - прим.), яке є стратегічним виробником озброєння та військової техніки в Україні. Товариство об’єднує державні унітарні підприємства, у тому числі казенні підприємства, у стратегічних галузях оборонної промисловості держави.

Нагадаємо, начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що одним з його стратегічних завдань є відродження суднобудування у Миколаївській області.

Через регулярні обстріли будівель Державного підприємства «Миколаївський суднобудівний завод» екологічний збиток становить понад 957 мільйонів гривень.

Читайте також: