• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.6° Ясне небо

Зеленський провів онлайн перший урок для учнів Южноукраїнського ліцею

У п’ятницю 1 вересня президент Володимир Зеленський провів перший урок для учнів 36 шкіл, гімназій і ліцеїв України та зарубіжжя. Серед них — Южноукраїнський ліцей №5.

Про це повідомив народний депутат Артем Чорноморов у своєму телеграм-каналі.

«Пишаюся, що Южноукраїнський ліцей №5 з мого рідного Южноукраїнська — один з найкращих навчальних закладів України та мав честь представити школи, гімназії та ліцеї Миколаївщини на онлайн-уроці з Президентом України», — написав Артем Чорноморов.

Він додав, що Южноукраїнський ліцей №5, Вознесенські ЗОШ №8 і гімназія імені Тараса Шевченка входять в десятку найкращих навчальних закладів Миколаївщини.

«Це і привід для гордості та велика відповідальність, для мене як народного депутата. Щиро дякую усім вчителям шкіл, гімназій і ліцеїв Миколаївщини за вашу роботу. Щиро дякую та пишаюся всіма нашими дітками. Надзвичайно важко продовжувати навчати та навчатися, коли в країні війна, але ви всі гідно тримаєте свій фронт. Ви всі для мене герої, як і наші захисники та захисниці», — зазначив нардеп.

Під час уроку Володимир Зеленський підняв тему мрій, зокрема представив освітній застосунок «Мрія».

— 1 вересня ми відзначаємо по-різному. Нині у нас 13 тисяч шкіл, але ми — одна єдина родина. Ми не забули жодної української дитини. Бажаю, щоб цей навчальний рік, попри все, був для вас безпечним. Пам’ятайте — найбільші мрії можуть здійснитися тоді, коли ти дійсно стараєшся і працюєш, — звернувся Володимир Зеленський до школярів.

Раніше повідомлялося, що у новому навчальному році до шкіл Миколаєва вступило 3 тисячі 220 першокласників, що на 456 школярів більше ніж торік.

Нагадаємо, у школах Миколаєва продовжують фіксувати відтік учнів. Цьогоріч, порівняно з минулим навчальним роком, кількість школярів зменшилася на 3 тисячі 300 осіб.

Як відомо, на сьогодні у Миколаєві навчаються 1177 внутрішньо переміщених осіб. У дистанційних класах також навчаються 400 дітей з тимчасово окупованих територій.

Також повідомлялося, що таном на сьогодні близько 27% учнів миколаївських шкіл знаходяться за кордоном.

Читайте також: