• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

Сесія міськради Южноукраїнську: журналіста «НикВести» намагались вигнати з засідання та викликали поліцію

Сьогодні, 5 вересня, в Южноукраїнську проходить позачергова сесія міської ради, яка зібралась з метою позбавлення посади секретаря Олександра Акуленка, представника партії «Слуга народу», тимчасово виконуючого обовʼязки міського голови. 

Про це повідомляє кореспондент «НикВести» з місця події.

Зазначимо, що перед початком сесії роботі журналістів «НикВести» почали перешкоджати деякі депутати, зокрема, депутатка від «ОПЗЖ», замгендиректорка Південноукраїнської АЕС Анжела Савастру, яка викликала поліцію і просила недопустити ЗМІ до роботи у залі. 

Поліція, в свою чергу, перевіривши усі обставини, не вчинили незаконні дії на вимогу депутатки.

Станом на 18:30 депутати почали проводять таємне голосування для усунення з посади т.в.о. мера, секретаря міськради Олександра Акуленка. Для цього депутати від «ОПЗЖ», «Європейської солідарності», «Сили людей» та «Пропозиції» ініціювали власне засідання у кількості 21 депутата, що складає більшість від загального складу Южноукраїнської міськради.

Здебільшого це працівники Південноукраїнської АЕС, або афілійовані з нею особи.

Підкреслимо, що фракція «Слуга народу» це засідання проігнорувала, обгрунтовуючи  це тим, що це скликано з порушенням процедури, регламенту та Закону України про місцеве самоврядування.

Нагадаємо, що 2 травня цього року у Южноукраїнську депутати відмовились проводити засідання сесії через те, що не почули звіт про роботу заступників міського голови.

Також повідомлялося, що сім депутатів Южноукраїнської міської ради утрималися або не голосували за підтримку проєкту закону №7476, яким планується достроково припинити повноваження депутатів місцевих рад від заборонених проросійських партій.

22 серпня у Южноукраїнську депутати провели сесію без секретаря міської ради Олександра Акуленка. Після чого той викликав поліцію. 

Пізніше 26 серпня частина депутатів Южноукраїнської міської ради написали заяву, де висловили обурення діями секретаря та тимчасово виконуючого обов’язки міського голови Олександра Акуленка, який пішов з засідання сесії.

Читайте також: