• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Ясне небо

«В інших містах подібні рішення виконуються», — Панченко впевнений, що у Миколаєві поліція може карати водіїв гучних авто та мотоциклів

Депутат Миколаївської міськради, голова бюджетної комісії Федір Панченко впевнений, що патрульна поліція може знайти механізми виконання рішення сесії щодо заборони їзди без глушників.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу МАРТ, пишуть «НикВести».

Як повідомлялося раніше, Миколаївська міська рада ухвалила рішення щодо введення додаткових обмежень на час воєнного стану. Зокрема, заборонили запускати феєрверки та їздити на транспортних засобах, що створюють надмірний рівень шуму. 

Федір Панченко зазначив, що підставою для ухвалення такого рішення був запит від містян.

— Міська рада як представницький орган виступає в інтересах громади і громадян, яких він представляє. Тому, якщо певний запит від містян є, то міська рада повинна виконувати свою функцію і в той чи інший спосіб реагувати та приймати рішення, — сказав Федір Панченко.

Депутат відреагував на коментарі начальника патрульної поліції області Віталія Даніли, який вважає, що у правоохоронців немає правових підстав, за якими вони можуть забороняти такі автомобілі чи притягати водіїв до відповідальності.

— Я з ними не погоджуюся. По-перше, ми бачимо, що в інших містах і областях подібні рішення виконуються. Наскільки я пам’ятаю, то у нас законодавство на території всієї країни однакове. Тому, якщо у поліції в одному місті знаходяться способи виконувати вказані норми, думаю, і в нас їх також можна знайти. Чи можна знайти причини для того, щоб не виконувати певні функції і не робити певну роботу? Можна, завжди можна. Але тут з якої сторони підходити, — резюмував він.

Раніше народний депутат України від партії «Слуга народу» Ігор Негулевський розповів, що в Києві правоохоронним органам вдалось за тиждень відпрацювати випадки використання транспортних засобів без глушника під час дії воєнного стану.

А очільниця фракції «Європейська солідарність» в Миколаївській міській раді Олена Кісельова вважає неефективним проєкт рішення міськради щодо введення заборони на використання транспортних засобів без глушника.

Нагадаємо, раніше на дорогах Миколаєва через спеку в денний час заборонили рух вантажівок. Контролювати рух транспорту має обласне управління патрульної поліції спільно з управлінням Укртрансбезпеки в Миколаївській області. Однак пропускний режим в'їзду до міста так і не запрацював.

Віталій Даніла розповів, що під час денної спеки фури не можуть залишити на в’їзді до міста, зокрема, через відсутність відстійників і укриттів, оскільки існує загроза обстрілів.

Читайте також: