• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.9° Переважно ясно

Держреєстратор відмовився реєструвати Кравченка секретарем Южноукраїнської міськради

Денис Кравченко, фото: ЮжкаNews.Сity

Державний реєстратор відмовив Денису Кравченку, якого депутати обрали секретарем міської ради на самостійно зібраному засіданні, у реєстрації.

Про це свідчить рішення держреєстратора від 14 вересня, опубліковане южноукраїнським виданням «Барометр».

О документі зазначено, що Денис Кравченко подав документи не в повному обсязі, а також не став залишати у реєстратора оригінали документів і власну заяву про реєстрацію. Також вказано, що були допущені технічні помилки при заповненні заяви.

Рішення реєстратора
Заява Дениса Кравченка

У зв’язку з цим Денису Кравченку відмовили у реєстрації.

Таким чином, наразі легітимним керівником Южноукраїнської міськради залишається Олександр Акуленко.

Нагадаємо, що 5 вересня депутати Южноукраїнської міськради на самостійно зібраному засіданні проголосували за звільнення секретаря міської ради Олександра Акуленка («Слуга народу»).

На заміну «слузі народу» в Южноукраїнську депутати обрали нового секретаря від «Пропозиції» Дениса Кравченка

На засіданні були присутні 21 депутат («ОПЗЖ», «ЄС», «Сила людей», «Пропозиція»). За інформацією «НикВести» більшість з них має відношення або безпосередньо працює на Південноукраїнській АЕС.

Перед засіданням депутати намагалися вигнати кореспондентку та оператора «НикВести». Зокрема, Анжела Савастру, обрана від ОПЗЖ, заявила, що за власні гроші орендувала приміщення у будинку культури «Енергетик», і нібито тому журналісти не мають права там знаходитися. А потім попросила їх «скинутися» їй за оренду.

Народний депутат Артем Чорноморов, обраний до Ради по округу, до якого входить Южноукраїнськ, вважає рішення про припинення повноважень тимчасово виконуючого обов’язки міського голови Олександра Акуленка, не дійсним.

Читайте також: