• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Глава Пентагону закликав союзників передати Україні ППО напередодні зими

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін звернувся до союзників із закликом надати Україні системи протиповітряної оборони. Це потрібно для захисту мирних українців узимку.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на повідомлення Пентагону.

— Тому зараз, коли Україна доведеться пройти ще одну зиму у стані війни, я закликаю цю групу («Рамштайн», — прим.) надати Україні засоби ППО для захисту її народу, — заявив Ллойд Остін під час свого виступу на засіданні Контактної групи з оборони України (Формат «Рамштайн»).

Він нагадав, що лише за кілька днів до його візиту в Україну, який відбувся 20 листопада, путінські війська завдали нового шквалу ракетних ударів по Києву та іншим районам України, намагаючись пошкодити енергосистему країни.

— Російські атаки на інфраструктуру України можуть означати страждання та смерть для незліченної кількості ні в чому не винних українських громадян, — наголосив Ллойд Остін.

Але, як зазначив міністр, він упевнений у тому, що український народ збереже стійкість перед труднощами, бо він бореться за своє майбутнє.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба заявив, що в Україні розширять мережу для боротьби з ворожими ударними безпілотниками.

Читайте також: