• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

«Театр абсурду на кордоні»: Порошенка не випустили з України на міжнародні зустрічі у Вашингтоні та Варшаві

У п'ятницю, 1 грудня, експрезидента, народного депутата України Петра Порошенка знову не випустили за кордон, коли він прямував у Вашингтон на Саміт Міжнародного демократичного союзу. 

Петро Порошенко повідомив, що має підписане головою Верховної Ради відрядження, але прикордонники заборонили перетин кордону.

Лідер партії «Євросолідарність» сказав, що в планах були важливі зустрічі як в Польщі, щодо розв'язання проблеми блокади перевізників на кордоні, так і у США, для обговорення фінансування воєнної допомоги.

— Знову театр абсурду на кордоні. Маю підписане відрядження головою Верховної Ради, але прикордонники мене не пропустили. Я далекий від думки, що прикордонники діяли за власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто ж скасував документ, підписаний спікером парламенту. У Польщі та США у мене заплановані десятки зустрічей. З поляками я мав говорити про зняття блокади наших перевізників на кордоні. З американцями — про забезпечення фінансування воєнної допомоги, яка майже вичерпалася цього року, під загрозою в майбутньому. А без неї нам Росію не перемогти, — сказав Петро Порошенко.

Нардеп назвав події на кордоні «театром абсурду» та вважає це не лише перешкоджанням дипломатичній роботі, але й зловмисними діями проти національних інтересів України.

— Ситуація надзвичайно складна. Тому акцент в програмі — на проблемних республіканцях. Зірвано мою зустріч з новим спікером палати представників Джонсоном. Тому те, що відбулося сьогодні на кордоні — це не дрібне шкідництво. Це — антиукраїнська диверсія. Це не просто перешкоджання дипломатичній роботі всієї моєї команди. А, на жаль, удар по обороноздатності України», — зазначив Петро Порошенко.

Нагадаємо, що у травні 2022 року Петра Порошенка двічі не випустили за кордон для участі в Парламентській асамблеї НАТО. Виїхати він зміг лише із третьої спроби. 

Читайте також: