• субота

    26 жовтня, 2024

  • 9.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 26 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 9.1° Мінлива хмарність

Одеська політехніка увійшла до списку університетів, де з'являться стартап-школи

Михайло Федоров розповів про стартап-школи. Фото з відкритих джерелМихайло Федоров розповів про стартап-школи. Фото з відкритих джерел

Одеська політехніка увійшла до переліку українських університетів, на базі яких створять мережу «Стартап-школа — інкубатор — акселератор». 

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Крім того, стартап-школи з'являться також у Національному авіаційному університеті, Вінницькому національному технічному університеті, Київському академічному університеті, Сумському державному університеті та Дніпровській політехніці.

Федоров акцентував увагу, що у цих університетах є розвинена інноваційна інфраструктура та досвід співпраці з бізнесом. Він впевнений, що це дозволить студентам розвивати власні ідеї, створювати стартапи та виводити їх на ринок. В той же час, школи надаватимуть студентам менторську підтримку та допомогу в залученні інвестицій.

«У стартап-школах студенти отримуватимуть підтримку, менторство та можливість залучити інвестиції для масштабування. Щоб в Україні зʼявилися свої Facebook або Microsoft, потрібно допомагати маленьким студентським стартапам у реалізації ще на етапі ідеї», — зазначив він.

За словами міністра, проєкт, якій здійснюється спільно з Міністерством освіти і науки, стане частиною економічного відновлення України.

Нагадаємо, що Україна почала видавати гранти на виробництво ракет, активно розвиваючи ринок боєприпасів та створюючи інноваційні інкубатори для тестування нових технологій на полі бою.

 

Читайте також: