• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 22.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.9° Ясне небо

«У них зараз велика проблема», — Хлань розповів, що окупанти не можуть підвезти на фронт РСЗВ через зруйнований Антонівський міст

Оскільки Антонівським мостом зараз можуть проїжджати лише легкові автомобілі, окупанти не можуть доставити до Херсону реактивні системи залпового вогню.

Про це в інтерв’ю телеканалу «НІС-ТВ» розповів радник голови Херсонської військової адміністрації, депутат місцевої облради Сергій Хлань.

Він відзначив, що наразі мостом може проїжджати лише транспорт вагою до 10 тонн.

— Після того влучення, яке було. Воно, до речі, дуже геометричне. 20 метрів овал і абсолютно хірургічно розміщені отвори від влучань, як раз зруйнована міцність мосту. Легкові авто можуть проїжджати, пасажирський транспорт може проїжджати, сполучення між правим і лівим берегом є, а важкий вже не поїде. Єдине, що зараз пересувається, — до 10 тонн. Тобто невеликі машини без причепів. Фури не пройдуть. Тобто з системами залпового вогню в них зараз велика проблема. Вони не можуть зараз постачатися ближче до Херсону, до лінії фронту. Тобто логістика втрачена. Відповідно не можуть пройти танки, — розповів Сергій Хлань.

Раніше повідомлялось, що російські війська почали опрацьовувати організацію понтонної переправи у районі Херсона.

Нагадаємо, що рано вранці 20 липня Збройні сили України завдали чергового удару по Антонівському мосту в Херсонській області. Вчора ЗСУ знищили позицію російської ППО біля Антонівського мосту в Херсоні, а також укріплення, де знаходились військові, що його охороняли.

В британській розвідці зазначили, що  міст залишається придатним для використання, але це ключова вразливість для російських сил.

В свою чергу голова Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає, що удари українських сил по мосту в Антонівці ускладнили логістику для окупантів. Наразі ЗСУ контролюють шляхи відходу військ РФ на Херсонщині.

Також повідомлялося, що у російських окупантів виникли проблеми з ремонтом Антонівського мосту в тимчасово захопленому Херсоні.

Читайте також: