• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 18°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 18° Ясне небо

До зими Данія допоможе встановили 100 малих систем очищення води у закритих приміщеннях по всьому Миколаєву

Щоб містяни мали можливість набирати воду у холодний період року, Данія допоможе Миколаєву встановити 100 малих систем фільтрування.

Про це повідомив канал TV2 з посиланням на мера Олександра Сєнкевича.

Міський голова розповів про плани на сотню систем очищення води, які розмістять у школах, лікарнях та інших установах. З їх інсталяцією допоможе Данія.

 Наближається зима, і люди вже не зможуть стояти у довгих чергах на морозі, до того ж вода в машинах просто замерзне на лід, — пояснив миколаївський мер.

Він також додав, що розраховує на  розв'язання проблеми з будівлями без вікон за допомогою партнерів, які погодяться допомогти місту.

—  Тут і зараз мова йде не про вікна, а про фанеру, пінопласт і подібні матеріали, щоб можна було закрити діри, аби взимку у будинки не просочувалася волога. Люди повинні мати можливість до них повертатися, — підкреслив Олександр Сєнкевич.

Позавчора з'ясувалося, що вже у цьому місяці Данія підпише меморандум про відновлення Миколаєва.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич пояснював, що будівництво сміттєпереробного заводу за допомогою Данії позитивно вплине на місто. Він також представив своє бачення післявоєнної ролі Миколаєва.

До того ж, на початку серпня міністр розвитку Данії повідомляв про готовність виділити Миколаєву суму в 100 мільйонів крон.

Читайте також: