• середа

    2 жовтня, 2024

  • 19.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 2 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.1° Мінлива хмарність

Миколаївського рятувальника нагородили відзнакою «Національна легенда України»

Володимир Зеленський та Ігор Івасиков

Рятувальника з Миколаївщини Ігоря Івасикова нагороджено відзнакою Президента України «Національна легенда України».

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Миколаївській області.

«Українська нація непереможна завдяки своїм героям, які попри втому, страх, біль самовіддано дбають про інших! Таким, як Ігор Івасиков - начальник караулу 2 державної пожежно-рятувальної частини 2 державного пожежно-рятувального загону Головне управління ДСНС України у Миколаївській області», - йдеться у повідомленні.

Вказується, що він неодноразово залучався до ліквідації наслідків, спричинених російськими обстрілами. Працював на розборах завалів ОДА, куди прилетіла ворожа ракета.

«Під час ліквідації пожежі резервуара з непереробленою олією на території підприємства у Миколаєві, Ігор в складі ланки у спеціальному костюмі Л-1 зайшов у розпечену олію, де температура горіння сягала понад 200 °C,  та подав ствол на гасіння пожежі, що й допомогло остаточно її ліквідувати.За високий професіоналізм, самовіддані і відважні дії під час рятування життя людей Ігор Івасиков отримав відзнаку Президента України «Національна легенда України». Пишаємося нашими мужніми вогнеборцями, - повідомили в ДСНС.

На сайті президента України зазначається, що завдяки діям Ігоря Івасикова з-під завалів будівлі ОДА у Миколаєві було врятовано 17 осіб.

— 17 збережених життів. Щонайменше 17 причин бути сьогодні тут, – наголосив Глава держави, вручаючи нагороду.

Державна нагорода «Національна легенда України» — це відзнака президента України, що встановлена для відзначення громадян за визначні особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові, вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров'я, а також за активну благодійну та громадську діяльність.

Окрім того, президент Володимир Зеленський посмертно присвоїв відзнаку «Національна легенда України» миколаївському полковнику Ігорю Бедзаю.

Читайте також: