• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

На Херсонщині окупанти будують понтон із крадених в українських підприємців барж

Поряд с Антонівським мостом росіяни будують переправу з барж, які вкрали в українських судновласників. Зокрема, частина барж належить миколаївському підприємству «Нібулон».

Конструкцію показав російським ЗМІ колаборант, призначений окупантами «заступником голови обласної адміністрації» Кирило Стремоусов.

Відеокоментар гауйляйтера пропагандистам опублікував український журналіст Андрій Цаплієнко.

«Конструкцію з барж змайстрували окупанти поруч з Антонівським мостом в Херсоні. Презентує особисто гауляйтер Стремоусов. «Миші плакали, кололись, але продовжували їсти кактус», — написав Андрій Цаплієнко.

Кирило Стремоусов розповів, що переправа невдовзі запрацює, там буде організовано реверсний рух. На супутникових знімках можна побачити ступінь готовності переправи.

Нагадаємо, речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк раніше повідомила, що в окупованих районах Херсонської області росіяни спробують збудувати переправи замість зруйнованих мостів, але ЗСУ тримають ситуацію під вогневим контролем.

Про будівництво переправи біля Антонівського мосту раніше повідомляла і британська розвідка. Після значних пошкоджень Антонівського мосту, що з’єднує правий та лівий береги Дніпра поблизу Херсону, російські загарбники почали зводити неподалік понтонний міст.

Нагадаємо, вдень, 22 серпня, Збройні сили України вчергове нанесли удар по Антонівському мосту в Херсоні. За даними джерел НикВести, в момент влучання Антонівський мостом саме рухалися КАМАзи МНС Росії, які могли перевозити боєприпаси.

Нагадаємо, що рано вранці 20 липня Збройні сили України завдали чергового удару по Антонівському мосту в Херсонській області. Також ЗСУ знищили позицію російської ППО біля Антонівського мосту в Херсоні, а також укріплення, де знаходились військові, що його охороняли.

Після цього колаборант Кирило Стрємоусов, призначений росіянами заступником голови окупаційної адміністрації на Херсонщині, підтвердив ураження Антонівського мосту Збройними силами України.

В британській розвідці зазначили, що  міст залишається придатним для використання, але це ключова вразливість для російських сил.

В свою чергу голова Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає, що удари українських сил по мосту в Антонівці ускладнили логістику для окупантів. Наразі ЗСУ контролюють шляхи відходу військ РФ на Херсонщині.

Також повідомлялося, що у російських окупантів виникли проблеми з ремонтом Антонівського мосту в тимчасово захопленому Херсоні.

Росія розмістила спеціальне обладнання біля пошкоджених ключових мостів під Херсоном, намагаючись відвернути подальші удари ЗСУ по своїх переправах.

У російських окупантів в Херсонській області почалася паніка через недавні удари українських військових по Антонівському і Каховському мостах. Через ці події почався масовий вивіз сімей військових Росії, що жили в Херсоні.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Антонівський міст у Херсоні буде відновлено, проте вже українською владою після звільнення півдня.

Супутник Planet Labs зафіксував перекидання техніки російськими окупантами через річку Дніпро біля Херсону. Росіяни для цього використовують окрему поромну переправу.

Читайте також: