• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 19.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.5° Ясне небо

На Херсонщині вбили нардепа-колаборанта Ковальова, — ЗМІ

Олексій Ковальов

Ввечері 28 серпня з’явилася не підтверджена інформація, що на тимчасово окупованій Херсонщині вбили колаборанта, нардепа Олексія Ковальова.

Спочатку про це повідомили російські пропагандистські телеграм-канали, потім написав депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«З’явилась інформація, що у Залізному Порту вбито екснардепа зрадника Олексія Ковальова. Дані потребують уточнення, але цікаво, що про смерть свого «міністра» повідомляли і пропагандистські ЗМІ, хоча одразу видалили», — відзначив він.

Також про смерть нардепа написала «Українська Правда» з посиланням на джерело в «Слузі народу».

Крім того, декілька джерел видання «Мост» у правоохоронних органах опосередковано підтвердили інформацію про смерть ОЛексія Ковальова. Однак видання зазначає, що джерела обережні з твердженнями, оскільки є вірогідність інсценування.

Як розповідають місцеві мешканці, біля будинку Олексія Ковальова у Голій Пристані вчора бачили багато озброєних російських військових. Хоча, про замах росіяни казали як про такий, що відбувся у Херсоні. «Офіційно» окупанти чи колаборанти цю інформацію поки не підтвердили.

Нагадаємо, у квітні Олексія Ковальова виключили із фракції «Слуги народу» через підозру у держзраді та ініціюювали позбавлення його мандата. Також там звернулися до СБУ та Генпрокуратури з проханням якнайшвидше передати справу до суду, передбачивши конфіскацію його майна та активів.

На початку чеврня нардеп Олексій Ковальов, обраний від «Слуги народу», який виїхав у квітні до окупованої Херсонської області, публічно зізнався у держзраді та співпраці з окупантами.

22 червня у Херсоні підірвали автомобіль Олексія Ковальова. Факт вибуху підтвердив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі національного телемарафону. Екснардеп вижив і заявив, що замах на нього організували українські спецслужби.

У липні суд арештував майно Олексія Ковальова для його подальшої конфіскації на користь держави.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова на підставі зібраних ДБР доказів повідомила Олексію Ковальову про підозру. 15 липня Ковальову заочно обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

У серпні в АРМА передали майно нардепа-колаборанта на 18 мільйонів гривень.

Читайте також: