• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 23.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.5° Ясне небо

«Укренерго» просить українців менше споживати електроенергію вранці та ввечері

Компанія «Укренерго» закликала українців добровільно зменшити споживання електроенергії і ставитися до нього розумно. Людей просять обмежити використання електрики з 8-ї до 11-ї години ранку і ввечері - з 17-ї до 23-ї.

Це дасть змогу енергетикам швидше відремонтувати обладнання, пошкоджене потужними ракетними обстрілами, пояснили в «Укренерго».

В компанії зафіксували, що сьогодні зранку Україна споживає на 6% більше електроенергії, ніж учора.

— Найменший рівень споживання електроенергії – вночі. Тому саме тоді краще користуватися обігрівачами, пральними машинами, вмикати бойлери, посудомийки та інші енергозатратні прилади, — зазначили в компанії.

Вдень – радять не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів, а вранці і особливо ввечері, коли споживання найбільше, – звести до мінімум користування електрикою.

— Кожен неувімкнений прилад — допомога енергетику, який в цей момент лагодить проводи на висоті 30 метрів або трансформатор, щоб забезпечити вам стале енергоживлення, — підкреслили в компанії.

Раніше повідомлялося, що у Києві з 11 жовтня ввели графіки почергового електропостачання. Очікується, що тривалість відключень не буде перевищувати 4 годин.

Читайте також: