• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Сєнкевич хоче, щоб відбудова Миколаєва за кошти Данії відбувалась без втручання українських чиновників

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич вважає, що відбудова Миколаєва за кошти Королівства Данія має відбуватися без втручання українських чиновників.

Про це він розповів у коментарі кореспонденту «НикВести».

Як відомо Данія співпрацює з Миколаєвом, надаючи місту фінансову та матеріальну допомогу. Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич вважаю, що фінансування відбудови зруйнованих об’єктів має відбуватися без участі представників міської ради та чиновників з Києва. На його думку такий підхід виключить будь-які корупційні ризики.

— Ми вже співпрацюємо з Данією, ми отримуємо від них допомогу, обладнання, матеріали, допомогу в транспортуванні і жодна копійка не пройшла через місцевий, регіональний або державний бюджет і це працює. Вони добре реагують на слова, що ми не хочемо брати учать в закупівлі. Якщо вони хочуть допомагати, то вони оберуть об’єкти, оберуть  підрядника, технагляд і всіх, хто буде контролювати, відбудують та передадуть на баланс міста ці об’єкти. Щоб не було жодних корупційних ризиків і питань: «Ось хтось там щось краде», — вважає мер.

Зустріч з представниками Данії щодо відновлення Миколаєва

Нагадаємо, що у серпні минулого року міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич і міністр у справах міжнародного розвитку Данії Флеммінг Мьоллер Мортенсен підписали меморандум про співпрацю.

Читайте також: