• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 23°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23° Ясне небо

Західні танки на фронті буде підтримувати українська артилерія, — Резніков

Західні танки на фронті буде підтримувати українська артилерія, а незабаром українцям представлять і розробки безпілотників

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Facebook.

—Міноборони не афішувало це, але весь минулий рік ми не припиняли закупівлі ОВТ у вітчизняних виробників. Там, де було можливо, у межах компетенції сприяли розгортанню у нових локаціях та збільшенню потужностей. Так само минулого року після критичного періоду, коли значний обсяг ресурсів спрямовувався на імпорт необхідного для оборони, Міноборони підготувало перехід, щоб у 2023 році максимальний обсяг коштів було спрямовано українським виробникам. Це стосується усіх компонентів – від форми, взуття, бронежилетів і БПЛА до важкої зброї і боєприпасів,  йдеться в повідомленні.

На фото міністр оброни показав українську САУ «Богдана» калібру 155-мм.

— Одна така артсистема успішно пройшла випробування на полі бою. Нові артсистеми Міноборони профінансувало ще навесні 2022 року. Танки західного виробництва, які надійдуть за кілька місяців, на фронті буде підтримувати українська — у всіх розуміннях цього слова – артилерія, — написав Резніков.

Він наголосив, що невдовзі Міноборони представить перші результати руху щодо БПЛА.

— Я вже озвучував свій підхід. Україна має бути максимально незалежною у всіх компонентах забезпечення оборони, де це можливо. Це робить нашу країну бажаним партнером, посилює наші позиції. Саме тому Міноборони нарощуватиме зусилля у контексті стимулювання українських виробників, — написав Резніков.

Раніше повідомлялося, що навчання українських військовослужбовців на американських танках Abrams може розпочатися через кілька тижнів.

Читайте також: