• пʼятниця

    20 вересень, 2024

  • 15.7°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересень , 2024 вересень

  • Миколаїв • 15.7° Ясне небо

Росія завезла на ЗАЕС персонал з Калінінської АЕС

Росія відправила персонал з Калінінської АЕС на тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію.

Про це повідомляє «Енергоатом».

— Атомники з РФ, вважають окупанти, зможуть працювати на захопленій українській станції. Серед «заїжджих гастролерів» - інженери з управління реакторами, начальники змін, електрослюсарі й інші представники «атомних спеціальностей», —сказано у повідомленні.

Окупанти обіцяють їм підготовку на повномасштабному тренажері. При цьому українські інструктори, які мають навчати на ньому, відмовилися від роботи на росіян, тому загарбники заблокували їм доступ до робочих місць.

— Так чи інакше, підвищувати кваліфікацію російським «гастарбайтерам» тепер немає як. Проте вони вихваляються, що їм запропонували контракти на пів року та ще й пропонують перевезти в Енергодар родини, —повідомляють в «Енергоатомі».

Разом з цим, зрадникам із ЗАЕС, які підписали контракт із фейковим АО "Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС", значно зменшили зарплату. Окрім того, колаборантам анонсували ще й скасування трудового стажу та зароблених «за України» відпусток.

«Енергоатом» вкотре закликає атомників не підписувати жодних контрактів з РФ, щоб не стати прямими посібниками агресора та не зруйнувати власне майбутнє.

Раніше повідомлялося, що у Каховському водосховищі, що охолоджує Запорізьку АЕС, спостерігається зниження рівня води. Це може викликати занепокоєння.

Читайте також: