• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 14.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.2° Похмуро

Генерал-майор Марченко вважає, що у росіян немає можливості для повторного наступу на Миколаїв та Одесу

Генерал-майор Дмитро Марченко, який керував обороною Миколаєва на початку повномасштабної війни, виключив повторний наступ російських військових на Миколаїв та Одесу. 

Про це він розповів в інтерв’ю «НикВести».

Відповідаючи на питання журналіста про те, яка вірогідність того, що російські військові знову будуть загрожувати нападом на Миколаїв чи Одесу, генерал-майор Дмитро Марченко заявив, що це практично неможливо. 

— Якщо вони це не змогли зробити напочатку травня, то сьогодні це буде для них практично неможливо, через те, що мости всі підірвані. Якщо будуть будуватись паромні переправи, то ми їх будемо топити разом їх технікою та людьми, – сказав він. 

Дмитро Марченко додав, що російські військові теоретично можуть почасти повторний наступ на Миколаїв, але тільки за умови, що воєнне керівництво Росії прийме рішення зняти всю наявну техніку з резервів. 

— Вони можуть дійти умовно куди завгодно, але це буде займати певний час, це не буде так, що вони зранку прокинулись о п'ятій ранку, а вже о шостій вони будуть в Миколаєві. Умовно кажучи, можна дійти з їхньою кількістю техніки, якщо вони знімуть всі свої резерви, оголять свої кордони, то вони умовно кажучи, це можуть зробити, ви ж розумієте що вони просто візьмуть масою. А ми будемо відповідати, як ми відповідали в травні. Коли будуть вони в кучі, їх збирати, і бити їх там. Якщо вони захочуть піти на південь, єдина стежка куди вони можуть піти тільки на Запоріжжя, – резюмував він.

Нагадаємо, що генерал-майор Дмитро Марченко, який керував обороною Миколаєва на початку повномасштабної війни, впевнений, що РФ спробує здійснити ще один масштабний наступ з різних напрямків, однак він буде для неї програшним.

Читайте також: