• середа

    18 вересня, 2024

  • 14.6°
    Слабкий дощ

    Миколаїв

  • 18 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14.6° Слабкий дощ

Миколаїв щомісяця витрачає з бюджету ₴25 млн, щоб не піднімати тариф на воду

Директор «Миколаївводоканалу» Борис Дуденко розповів, що тарифи на водопостачання та водовідведення для споживачів Миколаєва наразі не відповідають економічному обґрунтуванню. Міськрада щомісяця виділяє 25 мільйонів гривень, щоб запобігти підвищенню тарифів на воду. 

Про це гендиректор розповів в п'ятницю, 3 березня, під час спілкування з журналістами, пишуть «НикВести».

За словами Бориса Дуденка міська влада міста Миколаєва минулого року прийняла рішення про збереження старого тарифу на воду, не зважаючи на збільшення витрат на водовідведення та забезпечення подачі води. Таким чином, мешканці міста продовжать платити за «солону» воду за старим тарифом, не дивлячись на збільшення витрат на її забезпечення.

— Завжди є питання в абонентів про тариф. Тариф зараз не відповідає економічному обґрунтуванню. Зрозуміло, що мешканці кажуть про те, чому ви берете кошти як за питну воду, а подається технічна вода. Хочу сказати, що для того, щоб забезпечити подачу води, а також водовідведення витрати залишаються майже тим самими, а іноді навіть і збільшуються, через аварії. Міськрада щомісяця виділяє 25 мільйонів гривень, щоб ми змогли тримати цей тариф. Але хочу сказати, що цих коштів недостатньо. У нас є значні борги перед енергопостачальниками, постачальниками обладнання та сировини, – сказав він. 

Як відомо, наприкінці 2021 року Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила підвищення тарифів на воду для комунального підприємства «Миколаївводоканал». 

Директор «Миколаївводоканал» Борис Дуденко заявив, що підвищення з 1 січня тарифу на водопостачання не вирішить фінансових труднощів підприємства.

Читайте також: