• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 17.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 17.5° Ясне небо

За 2022 рік водоканал ліквідував понад тисячу витоків у Миколаєві: це в пʼять разів більше, ніж до війни

Комунальне підприємство «Миколаївводоканал» ліквідувало більше тисячі витоків води, що перевищило кількість у понад п’ять разів, ніж було до початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомив директор комунального підприємства «Миколаївводоканал» Борис Дуденко під час брифінгу, 3 березня.

  За минулий рік ми ліквідували понад 1000 витоків. Якщо до війни ми мали в середньому 2-3 аварії на добу, то після солоної води вже через 1,5-2 місяці ми мали від 10 до 15 аварій на добу. Можна сказати, така прогресія йде зараз. Ми завдяки підрядникам навчилися локалізувати витоки. Спочатку локалізували, потім повертаємося та відновлюємо для того, щоб менше витікало. На добу підвищення кількості витоків відбувається у 5-10 разів, – сказав Борис Дуденко.

Директора «Миколаївводоканал» зазначив, що говорити про причини та подробиці подачі солоної води наразі небезпечно. Тому після перемоги Борис Дуденко готовий розповісти про всі події за хронологією.

  Я хотів би дуже багато розповісти. Але прошу вибачення, я це зроблю після війни. Ми з того досвіду, який отримали за цей рік, зрозуміли і погодили це питання з відповідними органами, що деякі речі ми не можемо розповідати. Це вже досвід. Ми розповідали та показували деякі речі і там ставалася біда. Можу сказати одне, що сьогодні кожен працівник водоканалу на своєму місці намагається зробити все можливе для того, щоб ми повернулися до довоєнного водопостачання. І на сьогодні, в цю хвилину, мої одні з найкращих працівників, ризикуючи життям, працюють для того, щоб ми це зробили. Вже після війни розкажу дуже багато цікавого. Може, навіть, книжку напишемо, як все це відбувалося, – зазначив директор підприємства.

Нагадаємо, що солона вода роз’їдає труби, відповідно з часом у Миколаєві доведеться міняти всю систему водопостачання.

Читайте також: