• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 19.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.5° Похмуро

Чиновника «Антонова» та його адвоката підозрюють у розтраті ₴18 млн

НАБУ і САП повідомили колишньому посадовцю державного підприємства «Антонов» та директору адвокатського об’єднання про підозру у розтраті понад 18 мільйонів гривень коштів ДП та складанні завідомо неправдивих офіційних документів.

Про це повідомили в НАБУ.

За даними слідства, у липні 2018 року адвокатське об’єднання в межах договору про надання юридичних послуг мало допомогти державному підприємству «Антонов» стягнути заборгованість зі збанкрутілого АТ «Брокбізнесбанк», частина якої була забезпечена іпотекою. У грудні 2018 року будівлю передали ДП «Антонов» як часткове стягнення заборгованості.

Згідно з укладеним договором винагорода адвокатів мала становити 5% від вартості переданого, проте нереалізованого майна. 

Тогочасний директор із правових питань ДП «Антонов», перебуваючи у змові з директором адвокатського об'єднання, погодив оплату послуг у завищеному розмірі – майже 10% від оціночної вартості будівлі (переплата становила близько 7 мільйонів гривень), – йдеться у заяві НАБУ.

Пізніше юрфірма звернулася до ДП «Антонов», щоб вони доплатили ще 11,05 мільйонів гривень, оскільки підприємство передало це приміщення Кабінету міністрів як виплату власних боргів, а нова оцінка вартості будівлі збільшилася до 212,90 мільйонів гривень. Цю винагороду у держпідприємстві також узгодили.

ВАКС наклав арешт на ці кошти.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру екскерівникам ДП «Антонов», дії яких призвели до знищення літака Ан-225 Мрія на аеродромі у Гостомелі.

Читайте також: