• неділя

    29 вересня, 2024

  • 16.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 29 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.9° Ясне небо

У Сєнкевича планують розібратися з законністю передачі ділянки дороги в центрі міста в оренду

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич доручив своїм заступникам визначитися з правовими підставами передачі в оренду одному з миколаївських підприємців проїжджої частини в центрі міста.

Про це в коментарі «НикВести» розповів перший заступник миколаївського міського голови Віталій Луков.

Як відомо, розбита ділянка дороги по вулиці 8 Березня в районі Центрального ринку, передана в оренду одному з миколаївських підприємців. Примітним є той факт, що ця земельна ділянка фактично є дорогою загального користування та зв'язує проспект Центральний з Центральним ринком у Заводському районі.

При цьому, фактично, 250 метрів цієї дороги міська влада передала в оренду агентству приватної компанії, що називається, «Миколаївський обласний молодіжний рух». Згідно з даними системи YouControl 50 відсотків компанії належить Олексію Пеліпасу, інші 50 відсотків – Владиславу Чайці.

За словами Віталія Лукова, служби мають провести ревізію, аби визначити, скільки в Миколаєві подібних випадків і чи є вони взагалі.

— Міський голова доручив визначитися з правовими підставами передання проїжджої частини приватною особою в оренду, на яких підставах це було здійснено та коли. І зараз служби мають дати роз’яснення, чи багато в нас взагалі таких є. По-перше, це один такий випадок, що став публічним, а по-друге, ми зараз можемо акцентувати увагу, потрібно зробити ревізію господарства, тому що на жаль за попередні десятиліття різні історії траплялись, – сказав він. 

Віце-мер зазначив, що розірвати договір оренди ділянки дороги можливо за згодою сторін, а в іншому випадку потрібно шукати юридичні підстави для цього.

— Це правова площина, ідеально це зробити за згодою сторін. Це буде перша спроба, якщо ні, тоді вже будемо шукати юридичні підстави для цього, – сказав віце-мер. 

На запитання про те, чи підтримує міська рада передачу ділянок доріг в оренду, Віталій Луков зазначив, що кожен депутат йде своїми інтересами, а виконавчі органи ради повинні діяти в межах законодавства і не повинні думати про те, чи це добре, чи погано, а перш за все – чи це законно.

Як відомо, на початку лютого до редакції видання звернулись жителі Миколаєва, які поскаржилися на поганий стан дороги по вулиці 8 Березня на ділянці від проспекту Центрального до 6-ї Поперечної. Дана ділянка дороги уже багато років перебуває в аварійному стані.

Після публікації «НикВести» в Миколаєві вирішили «відремонтувати» розбиту ділянку дороги по вулиці 8 Березня в районі Центрального ринку, однак замість якісного ремонту, ями на дорозі просто засипали крихтою асфальту, проте такий ремонт не протримався і тижня.

Читайте також: