• неділя

    15 вересня, 2024

  • 21.3°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 15 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 21.3° Переважно ясно

Миколаївський ліцей імені Аркаса, зруйнований внаслідок удару росіян, відновлять за кошти Данії

Будівлю миколаївського ліцею імені Миколи Аркаса, яка є пам'яткою архітектури, буде відновлено. За попередніми даними, на відновлення будівлі будуть виділені кошти з Данії.

Про це розповіла начальниця управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко в програмі «Діалог» на телеканалі МАРТ.

Начальниця управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко, наголосила на тому, що заклад буде відновлено незалежно від джерела фінансування.

— Це пам'ятка архітектури, тому в будь-якому випадку ми будемо відновлювати цю будівлю. Наразі передбачається що це буде кошти Данії. Але більше детальну інформацію може надати УКБ, Але наголошую на тому, що заклад в будь-якому випадку буде відновлено, – сказала вона. 

Нагадаємо, в ніч на 1 листопада російські війська влучили ракетами С-300 в історичну будівлю Миколаївського ліцею імені Миколи Аркаса (колишня Перша українська гімназія імені Миколи Аркаса, — прим.). Російські війська обстріляли заклад вдруге. Однак на цей раз ракета влучила прямо у будівлю.

Руйнування російськими терористами унікального навчального закладу та архітектурної пам’ятки прокоментував мовний омбудсмен Тарас Кремінь.

Читайте також: