• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14.5° Ясне небо

У Миколаєві створили зведений загін БПЛА під командуванням Марченка

Днями завершив навчання створений у Миколаєві спеціальний загін керування безпілотними літальними апаратами. Командує ним генерал-майор Дмитро Марченко, який відповідав за оборону міста на початку повномасштабної війни.

Про це, як пишуть «НикВести», повідомляється у сюжеті ТРК «МАРТ».

Протягом навчань особовий склад вдосконалював свої навички з пілотування дронами, маскування, відпрацьовував роботу в екіпажах.

— Коротенька теорія, будова дрону, будова пульта. І з перших же днів наші військовослужбовці починають польоти. Ми цілими днями знаходимося на полігоні з нашими військовослужбовцями, вчимо. Є різні рольові ігри. Сьогодні, останнього дня, було скидання учбових гранат. Також було захоплення прапора. Всі впоралися на 200%. Маємо надію, що вони якомога більше знищать русні та виявлять ворожої техніки, — розповів інструктор Sky Spies UA на позивний «Монах».

У загоні багато досвідчених пілотів, які мають бойовий досвід. Серед них є і жінки, про що окремо відзначив Дмитро Марченко, розповідаючи про окремі деталі навчань.

— Акцент був поставлений на дівчатах. Тому хочу передати привіт хлопчикам, які ховаються по підвалах, і сказати, що поки ви ховаєтеся, дівчата прикривають ваші спини, — сказав генерал-майор.

Одна із службовиць загону на позивний «Відьма» каже, що наразі багато жінок приєднуються до ЗСУ. Сама вона вирішила захищати країну, незважаючи на те, що на початок повномасштабної війни перебувала за кордонам.

— Коли дізналася, що в Україні почалася війна, я не могла стояти осторонь і вирішила захищати свою країну. Оскільки я хотіла бойову спеціальність, то обрала пілота БПЛА, — говорить вона.

Навчання загону проходили під керівництвом інструкторів підготовки та перепідготовки операторів дронів Sky Spies UA, які підготували уже більше тисячі пілотів для Сил оборони.

— Це перший етап. Далі будуть додаватися люди, приїжджатимуть знову інструктори. Будемо нарощувати зусилля, набувати спроможності, — резюмував Дмитро Марченко.

Раніше повідомлялося, що в Миколаївській області триває набір до «Гвардії Наступу». Зокрема, можна приєднатися до штурмової бригади «Лють».

Читайте також: