• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13° Ясне небо

Мешканці Миколаївщини все ще можуть приєднатися до «Люті»

В Миколаївській області триває набір до «Гвардії Наступу». Зокрема, можна приєднатися до штурмової бригади «Лють».

Про це повідомляють в Миколаївській обласній військовій адміністрації.

Там також показали навчання полку «Цунамі». Цей полк – об’єднання добровольців, які борються за нашу країну з 24 лютого 2022 року. Зараз більшість з них воює на Запорізькому напрямку. Базуються хлопці та дівчата у нас на півдні.

Зараз полки спеціального призначення «Цунамі» та «Сафарі», батальйон патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1 імені Героя України Сергія Губанова» — об’єднуються в штурмову бригаду «Лють». У їхньому арсеналі – бронетехніка (БМП, БТР, КОЗАК), артилерійське, зенітне, протитанкове та снайперське озброєння.

Бійці нової бригади виконували бойові завдання на Київщині, Запорізькому, Харківському, Херсонському і Донецькому напрямках. Буча, Ірпінь, Херсон, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Ямпіль і Бахмут.

Командир «Люті» Олександр Нетребко. З 2014 року бере участь у війні з Росією, нагороджений орденами «Богдана Хмельницького» ІІІ та ІІ ступенів, «За мужність» ІІІ ступеня.

Основні завдання об’єднаної штурмової бригади «Лють» — відсіч та стримування збройної агресії проти України, проведення штурмових дій, знешкодження диверсійно-розвідувальних груп і незаконних збройних формувань ворога, аеророзвідка, виявлення позицій ворога та знищення противника.

«Маєш лють і хочеш в «Лють» – тобі сюди або обирай іншу бригаду, яка тобі до душі», — відзначили в ОВА.

Записатися до «Гвардії наступу» можна за посиланням

Нагадаємо, на початку лютого в Миколаївській області почали створювати штурмові бригади «Гвардії наступу», в які запрошують добровольців.

Раніше голова Миколаївської ОВА Віталій Кім провів брифінг, на якому розповів про процес формування бригад і набір на Миколаївщині.

Читайте також: