• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 17°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17° Ясне небо

На Миколаївщині намагаються розмінувати поля перед посівною

У Миколаївській області розпочали пріоритетне розмінування земель сільськогосподарського призначення, на яких планують провести посівні роботи.

Про це повідомило Міністерство аграрної політики України в Telegram.

— У Миколаївській області розпочали пріоритетне розмінування земель сільськогосподарського призначення. Про це йшлося на засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань гуманітарного розмінування, – повідомив заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Зокрема, під час засідання учасники обговорили питання доопрацювання Плану заходів щодо розмінування земель сільськогосподарського призначення та подання документа Національному органу протимінної діяльності на затвердження. Наразі потрібно удосконалити нормативно-правову базу з метою прискорення розмінування, а також усунення перешкод по залученню в процес приватних та міжнародних операторів.

Нагадаємо, що вчора в мережі з'явилася інформація про те, що депутат Миколаївської обласної ради, власник компанії «ПАЕК» Юрій Кормишкін, перебуваючи у полі неподалік Снігурівки, депутат отримав дрібні осколкові поранення.

Читайте також: