• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.4°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.4° Ясне небо

У Росії затримали американського журналіста, який готував матеріал про ПВК «Вагнер»

«Детектор Медіа»

Російська ФСБ затримала в Єкатеринбурзі журналіста «The Wall Street Journal» Евана Гершковича, який готував матеріал про ПВК «Вагнер».

Про це повідомили російські новинні ресурси «Интерфакс» та Meduza з посиланням на ФСБ.

ФСБ заявила, що затриманий начебто «збирав свідчення про підприємство російського ПВК. Через це у РФ порушили кримінальну справу про шпигунство (стаття 276 КК Росії, що передбачає до 20 років позбавлення волі).

Відомо, що Еван Гершкович кілька тижнів до затримання перебував у Єкатеринбурзі. Місцевий активіст Ярослав Ширшиков зазначив, що журналіст їздив писати про ставлення росіян до війни й про вербування місцевих жителів у ПВК «Вагнер».

Також єкатеринбурзьке видання «Вечерние ведомости» повідомило, що в центрі міста біля ресторану Bukowski Grill, де раніше зустрічалися Ярослав Ширшиков і Еван Гершкович, люди в цивільному затримали чоловіка, натягнувши йому на голову светр. Ярослав Ширшиков припустив, що затриманим міг бути саме американський журналіст.

Поки що у «The Wall Street Journal» інформацію про затримання їхнього журналіста не прокоментували.

Відомо, що Еван Гершкович близько 6 років живе в Москві, висвітлюючи події в Росії та Україні для «The Wall Street Journal». Раніше працював в «Agence France-Presse», «The Moscow Times» та «The New York Times». Останню статтю за авторством Евана Гершковича «The Wall Street Journal» опублікувала 28 березня.

Нагадаємо, у 2022 році в Бундестазі попередили про загрозу російського шпигунства.

Читайте також: