• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

З бюджету Миколаєва планують компенсувати кошти на надгробки родинам воїнів, яких ховають не на військовому кладовищі

В Миколаєві сім'ям загиблих воїнів, які вирішили ховати їх на військовому секторі кладовища в Матвіївці планують за бюджетні кошти встановлювати однотипні надгробні плити. Крім того, пропонується компенсація для сімей, які поховали воїнів на інших ділянках кладовища. 

Про це йшла мова у четвер, 6 квітня, під час засідання комісії з питань з питань прав людини, дітей, сім'ї, законності, гласності, пишуть «НикВести». 

Директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Сергій Василенко розповів, що у міській програмі «Соціальний захист» вже був пункт про встановлення надгробків, але Сергій Василенко пропонує доповнення, зокрема встановлення однотипних надгробків на військовому секторі кладовища в Матвіївці. Згідно з цим доповненням, родини загиблих воїнів матимуть можливість вибору: якщо воїн похований на військовому секторі в Матвіївці, міська влада встановить надгробки за кошти міського бюджету. У разі, якщо поховання відбулося на іншому секторі, родина зможе отримати компенсацію на цю суму.

– Прошу вас включити питання про внесення змін та доповнень про рішення міської ради про затвердження міської програми «Соціальний захист». Ця терміновість пов'язана з тим, що пішов другий рік війни і ми розуміємо, що люди, які загинули в перші дні та місяці війни будуть ставити питання про встановлення надгробків. Пункт про становлення надгробків у нас був в програмі, але пропонується доповнення, що у зв'язку з тим, що на кладовищі в Матвіївці виділений військовий сектор є пропозиція встановлювати однотипні надгробки. Людина  зможе  обирати, якщо воїна поховали не на військовому секторі заховали, а на іншому, то сім'я зможе отримати на цю суму компенсацію. Якщо людина поховала воїна на військовому секторі в Матвіївці, тоді їм за міські кошти будуть встановлені надгробки, – доповів Сергій Василенко. 

Члени комісії погодили зміни до міської програми «Соціальний захист» та винесли це питання на розгляд сесії Миколаївської міської ради.  

Нагадаємо, що міська рада розробляє план створення меморіального сектору для миколаївців, які загинули внаслідок повномасштабної війни. Одним із варіантів, який розглядається — облаштування колумбарію.

Читайте також: