• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 14.6°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.6° Похмуро

Римо-католики в окупованому Севастополі провели пасхальне богослужіння українською мовою

Римо-католики окупованого Росією Севастополя провели два урочисті богослужіння до Великодня 9 квітня. Перша ранкова служба була українською мовою, друга – російською.

Про це повідомляють журналісти проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

Як відомо, місцева громада Святого Климента Римського проводить богослужіння українською, польською та російською мовами. Великдень зустріли службою українською мовою. Віряни зібралися у каплиці недалеко від історичної будівлі костелу. Сам костел зачинено. Священик звершив святу месу, привітав зі святом вигуком «Христос Воскрес!».

Віряни римо-католицької громади Севастополя не змогли відсвяткувати Великдень у будівлі костелу через його незадовільний стан. Російська окупаційна «влада» передала католикам будівлю та зобов'язала католицьку громаду відремонтувати її, не вирішивши питання з правом на земельну власність.

Нагадаємо, нещодавно російські пропагандистські ЗМІ поширили в мережі інформацію про підпал «чергової» церкви УПЦ (так званого Московського патріархату), цього разу вже нібито в селі Новополтавка Миколаївської області.

Читайте також: