• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 13.6°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.6° Похмуро

«Коригував 10 ворожих ударів»: миколаївця відправили за ґрати на 15 років

Чоловіка, який коригував удари росіян по Миколаєву заарештували на 15 років.

Про це повідомили в Службі безпеки України.

Контррозвідники СБУ затримали російського агента в Миколаєві у липні минулого року. Під час обшуків у зловмисника виявили вибухівку, незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси.

Встановлено, що ворожим поплічником був місцевий житель, якого ФСБ залучила до негласної співпраці у травні минулого року.

Для вербування ворог використовував один з прокремлівських Телеграм-каналів, де фігурант активно виправдовував збройну агресію РФ у власних коментарях.

Для виконання завдань російської спецслужби чоловік об’їжджав місто і приховано фотографував українські об’єкти. Отримані файли надсилав кадровому співробітнику ФСБ через анонімний чат у месенджері.

Саме за його «наводкою» протягом 26–30 червня минулого року окупанти здійснили прицільні ракетні удари по десяти міських об’єктах. Серед них – будівлі цивільної інфраструктури. За матеріалами Служби безпеки суд призначив йому 15 років тюрми.

Нагадаємо, що в Одесі засудили бойовика «ДНР» з позивним «Вова Гуд» до 15 років тюрми за участь у терористичній організації. 

Читайте також: