• середа

    2 жовтня, 2024

  • 18.9°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 2 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.9° Мінлива хмарність

В Одесі затримали зрадника, який коригував атаки «Шахедів», – СБУ

Служба безпеки України

Служба безпеки України затримала ворожого інформатора, який коригував атаки іранських дронів «Шахедів» по Одесі.

Про це йдеться на сайті Служби безпеки України.

За даними контррозвідки СБУ, чоловік поширював інформацію про місця розташування підрозділів Сил оборони та стратегічно важливих об’єктів оборонно-промислового комплексу Одеси. За його координатами окупанти здійснили один з ударів іранськими дронами «Shahed» по території обласного центру.

Слідство встановило, що поплічником окупантів виявився радіомеханік одного з одеських заводів військово-промислового комплексу. Він поширював у створеній ним в месенджері «Telegram» групі, учасники якої були переважно росіяни, інформацію про місця розташування на оборонному підприємстві та поряд з ним підрозділів Сил оборони та їх озброєння. Також «зливав» дані стосовно виконання підприємством оборонних замовлень.

Повідомляється, що після російських повітряних атак чоловік фіксував та поширював у власній групі наслідки «прильотів» із деталізацією ступенів ураження атакованих обʼєктів.

Наразі фігуранту повідомили про підозру за частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України («Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань»). Поки триває досудове розслідування, чоловіка триматимуть під вартою.

Нагадаємо, на Донбасі затримали двох зрадників, які зливали РФ координати шахт і лікарень.

Читайте також: