• неділя

    29 вересня, 2024

  • 25.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 29 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 25.8° Похмуро

У Миколаєві затримали слідчого поліції — він вимагав хабар у розмірі 1200 доларів

У Миколаєві слідчого поліції викрили за вимагання 1200 доларів США хабаря за зменшення відповідальності для підозрюваного у крадіжці.

Про це повідомили у поліції Миколаївської області. 

24-річний слідчий одного з відділень поліції Миколаївського райуправління вимагав від чоловіка, що  підозрюється за крадіжку, неправомірну вигоду у розмірі 1200 доларів США за зменшення терміну покарання та перекваліфікацію злочину.

Після отримання хабаря слідчого затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, а кошти вилучили.

Нині вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди»).

Найближчим часом фігуранту буде обраний запобіжний захід.

Затриманому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що командиру взводу однієї з військових частин ВМС ЗСУ на Миколаївщині повідомили про підозру за фактами вимагання грошей та погрози насильством.

Читайте також: