• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.9° Переважно ясно

«Заганяють місто у боргову яму», — нардеп Чорноморов пояснив, чому депутати намагаються скинути з посади тво мера Южноукраїнська

Народний депутат Артем Чорноморов назвав причини рішення депутатів відсторонити від посади виконуючого обов’язки мера Южноукраїнська Олександра Акуленка.

У коментарі «НикВести» він розповів, що таким чином депутати-атомники намагаються компенсувати борг комунального підприємства «ТВКГ» перед атомною станцією за рахунок міського бюджету.

— Більшість з цих депутатів є співробітниками атомної станції. Суть у тому, що їх пов’язують гроші, я б навіть сказав, жага до грошей. А саме, 300 мільйонів гривень боргу комунального підприємства (ТВКГ, — прим.) перед атомною станцією. Що саме хотів би зазначити, що сама ж атомна станція подала в суд на банкрутство цього комунального підприємства, тим самим зробивши його неплатоспроможним. Було закрито рахунки, а борг у цей час накопичувався, — пояснив нардеп.

За його словами, такими діями ПАЕС штучно створила борг. Він розповів, що тепер депутати, шляхом голосування намагаються перерахувати на рахунок ПАЕС 300 мільйонів гривень з місцевого бюджету.

Другою причиною Артем Чорноморов назвав бажання депутатів АЕС перекласти на баланс Южноукраїнська соціальні об’єкти атомної станції. Він заявив, що таким чином, вони заганяють місто у «боргову яму».

— Це робиться заради 300 мільйонів і по друге, тому що депутати хочуть голосуванням перекласти на баланс міста усі соціальні об’єкти, що містяться на балансі атомної станції: стадіон, ДК та інше. Тобто забрати гроші, і ще й дати більше об’єктів, — сказав Артем Чорноморов

Нагадаємо, депутати Южноукраїнської міськради проголосували за звільнення секретаря міської ради Олександра Акуленка («Слуга народу»).

На заміну «слузі народу» в Южноукраїнську депутати обрали нового секретаря від «Пропозиції» Дениса Кравченка.

На засіданні були присутні 21 депутат («ОПЗЖ», «ЄС», «Сила людей», «Пропозиція»). За інформацією «НикВести» більшість з них має відношення або безпосередньо працює на Південноукраїнській АЕС.

Народний депутат Артем Чорноморов вважає рішення, прийняте на сесії Южноукраїнської міськради, про припинення повноважень тимчасово виконуючого обов’язки міського голови Олександра Акуленка, не дійсним.

Читайте також: