• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

В одеському суді розглядають апеляцію миколаївського екс-прокурора Германа, якому призначили довічне увʼязнення за держзраду

В Одеському апеляційному суді сьогодні пройшов розгляд апеляції екс-очільника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа, якого визнали винним у співпраці з російською спецслужбою та засудили за держзраду до довічного увʼязнення на засіданні 28 червня.

Про це повідомила «Українська Служба Інформації».

Адвокати засудженого за державну зраду екс-прокурора вважають, що вирок йому винесли незаконно. У родичів українських військових, загиблих внаслідок російського удару по казармах у Миколаєві — інша думка.

Адвокати Геннадія Германа висловили недовіру до колегії та подали клопотання щодо заміни суддів. Втім, їм відмовили, після чого суд вислухав аргументи сторін.

Адвокати вважають що Приморський райсуд, який визнав колишнього прокурора винним, не мав достатньо доказів, щоб це робити.

— На нашу думку, ані в суді першої інстанції, ані в суді апеляційної інстанції обвинувачення не довело, яким чином обвинувачений передавав відповідну інформацію, кому він передавав цю інформацію, чи є ця інформація заборонена, а відтак, сторона захисту наполягає і просить суд апеляційної інстанції скасувати такий вирок і визнати обвинуваченого Германа невинуватим, — сказав кореспондентам адвокат Геннадія Германа Станіслав Клименко.

Водночас, прокурори вважають рішення першої інстанції цілком законним і справедливим. З ними погоджуються і родичі загиблих у миколаївських казармах українських бійців — вони також прийшли на судове засідання. Серед них — директорка громадської організації «Правозахисна група» Оксана Руцька. Її син, 25-річний Микола також загинув внаслідок ракетного удару, який, як визнав Приморський суд, коригував Геннадій Герман.

— Просто ми не розуміємо, як таке може бути. Його «на гарячому» взяли — Герман не заперечував своєї провини, він підтверджував, що він дійсно листуватися, що він дійсно здавав дислокацію, що він дійсно здавав прізвища загиблих хлопчиків, в тому числі й в казармі, країні-агресору. А зараз він встає і говорить: «Ні, ваша честь, я невинуватий». Як таке може бути, коли ми бачили відео затримання цієї паскуди, в суді першої інстанції нам показували, і він там не заперечував того, що він дійсно причетний, а зараз він говорить: «Ні, я невинуватий», — сказала Оксана Руцька.

Як відомо, вислухавши обидві сторони, суд призначив наступне засідання на 2 жовтня.

Читайте також: