• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

«Мало зацікавлених»: лише троє мешканців Варварівки звернулись до «Миколаївводоканалу» для підключення до дюкеру

Лише троє мешканців Варварівки звернулись до комунального підприємства «Миколаївводоканал» для отримання технічних умов для підключення до дюкеру. 

Про це під час брифінгу розповів директор водоканалу Борис Дуденко, пишуть «НикВести». 

Наразі, за словами Бориса Дуденка, активність невисока. Проте після підʼєднання декількох містян більше людей зрозуміють переваги підключення.

— Дюкер перейшов на баланс водоканалу в серпні. Ми зробили оголошення, вказали вулиці, які можуть до нас звертатися, і вже брати технічні умови для проєктування до підключення. Активність поки що не дуже, громадяни звертаються, але на сьогодні саме технічні умови вже оформлюються для 3-ох абонентів. Як тільки почнеться під'єднання абонентів, це буде трохи швидше, люди зрозуміють що це комфортно. Зараз всі жителі Варварівки можуть подивитися на нашому сайті перелік вулиць, звертатись до нас і ми будем надавати технічні умови, – зазначив Борис Дуденко.

Як відомо, через майже три роки після закінчення будівництва, у серпні 2023 року, дюкер у мікрорайоні Варварівка ввели в експлуатацію. Його передали на баланс комунального підприємства «Миколаївводоканал».

Нагадаємо, що будівництво дюкера почалось у вересні 2019 року за замовленням житлово-комунального департаменту Миколаївської міськради. Будівництво дюкера до Варварівки було розпочато у 2019 році за рахунок коштів субвенції з державного бюджету – було витрачено 19,5 мільйонів гривень. Для закінчення будівництва об'єкта інфраструктури Миколаївська міська рада просила фінансування у 2020 році за рахунок коштів ДФРР у розмірі 36 мільйонів гривень. 

Ще 21 мільйон гривень було виділено на реалізацію проекту із коштів міського бюджету Миколаєва, щоб завершити будівництво дюкера та забезпечити мікрорайон водопроводом уже у 2020 році. 

5 листопада 2020 року відбулася урочиста церемонія запуску водопроводу до мікрорайону Варварівка.

Нагадаємо, що 27 червня 2021 року в елементі системи водопостачання з'явилися великі тріщини. Після чого робітники почали замазувати тріщини частини дюкера у мікрорайоні Варварівка.

Згодом у грудні 2021 року в департаменті повідомили, що дюкер у Варварівці знаходиться у статусі об'єкта незавершеного будівництва. Терміни його передачі на баланс «Миколаївводоканалу» не вказувалися.

У травні 2023 року мер Олександр Сєнкевич повідомив, що дюкер ось-ось передадуть на баланс водоканалу та він нарешті запрацює. В результаті процес ще затягнувся.

Читайте також: