• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.2° Похмуро

«Без техобстеження це неможливо»: У ДЖКГ Миколаєва відповіли жителям будинку на Адміральскій, які просять встановити над будівлею тимчасовий дах

У Департаменті ЖКГ Миколаєва відповіли на прохання жителів напівзруйнованого будинку на вулиці Адміральскій, 32, встановити над трьома уцілілими під’їздами тимчасовий дах. 

В ході брифінгу заступник директора департаменту Артем Сапожник відповів, що без результатів відповідної експертизи виконати це неможливо, пишуть «НикВести».

Нагадаємо, жителі будинку, по якому було нанесно ракетний удар, другий місяць просять владу встановити тимчасовий дах на період холодів, щоб не допустити повного руйнування будівлі.

Артем Сапожник пояснив, що наразі дозвіл на проведення робіт можуть прийняти лише після огляду технічного обстеження фахівців. Станом на жовтень Департамент ЖКГ документ ще не отримував.

— Там чотири під’їзди, четвертий під’їзд зруйнований, його там немає. Тобто є суттєві порушення конструктивних елементів будинку. Мешканці виявили бажання самостійно замовити технічне обстеження. Суть цього обстеження в тому, що спеціаліст має визначити, що потрібно зробити для відновлення і чи є в цьому сенс. На сьогодні, не маючи технічного обстеження ми, на жаль, не маємо змоги визначити, яким чином потрібно здійснити ремонт покрівлі над тими трьома під’їздами, які там є. Тому що будинок має значні конструктивні пошкодження. А зараз зробити щось, виділити на це бюджетні кошти і потім виявиться, що це не дасть ніякого результату — це буде неправильно з технічної точки зору, — сказав Артем Сапожник.

На можливий варіант накрити дах плівкою чи брезентом в період настання морозів в ДЖКГ відповіли, що це не стане виходом з ситуації, адже мешканці просять про проведення повноцінного ремонту.

— Брезент та плівка — це не вирішення питання. Це не те про що просять жителі. Якщо ви подивитеся той опис , про який кажуть жителі, то ви побачите, що вони просять провести ремонтні роботи, а це не плівка і не брезент — це перше. По-друге, щоб зачепити брезент та плівку, то необхідна конструктивна система, куди ми будемо чіпляти, — додав Ігор Набатов.

Як відомо, в ніч на 20 липня війська РФ завдали ракетного удару по Миколаєву. Внаслідок влучання було зруйновано триповерховий житловий будинок. 

Наступного дня представники міської влади заявили про плани знести будівлю повністю.

У вересні жителі самостійно замовили технічне обстеження будівлі. Таким чином вони зʼясовуватимуть, чи придатний будинок для життя. 

Під час атаки в будинку загинуло літнє подружжя. Спочатку з-під завалів дістали тіло чоловіка. Трохи пізніше витягнули тіло жінки.

Через удар також зазнала руйнувань будівля обласного центру народної творчості, в якому за радянських часів знаходився будинок піонерів, де почав свій творчий шлях поет-пісенник Марк Лисянський.

Читайте також: