• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

«Неправильна експлуатація»: керуюча компанія відповіла на скарги жителів багатоповерхівки, яких «затоплює каналізаційними стоками»

Керуюча компанія «Місто для людей» пояснила, що жителі багатоповерхівки на проспекті Героїв України, 16, забивають пластиком та вологими серветками, і без того, «старі та зношені» труби.

Таку відповідь компанія надала «НикВести» після публікації скарги жителів багатоповерхівки.

Нагадаємо, мешканці будинку пожалілися, що чотири квартири на першому поверсі вже тиждень затоплює каналізаційними стоками. Вони також розповіли, що у підвалі дому взагалі прогнила каналізаційна система, тому там «стоять калюжі з нечистотами».

В «МДЛ» зазначили, що у будинку старі труби, які не можливо замінити через борг мешканців перед компанією у розмірі понад 133 тисячі гривень. Там пояснили, що виконання поточних ремонтів безпосередньо залежить від суми накопичених на рахунку будинку коштів. Проте, за словами фахівців, «МДЛ» все ж частково замінює окремі аварійні ділянки трубопроводу у будинку.

«Крім того, що труби старі та зношені, погіршує ситуацію неправильна експлуатація мешканцями каналізаційної системи. Компанія аварійно замінює окремі ділянки трубопроводу. Проте для вирішення проблеми в цілому, необхідно повністю замінити лежак у підвалі. Станом на 01.10.2023 по даному будинку існує заборгованість з оплати за послугу з управління в сумі 133 788,77 гривень при щомісячному нарахуванні 14 991,90 гривень. Це велика сума, яка говорить про те, що співвласники протягом довгого часу це сплачували за  послугу з управління», — розповіли у компанії.

Компанія пояснила, що у такому випадку можуть зробити жителі багатоповерхівки, щоб уникнути подальших проблем з каналізацією, оскільки не усі мешканці сьогодні мають можливість погасити заборгованість.

«В такому випадку можна укласти договір реструктуризації. Для укладення договору власнику житла необхідно взяти з собою паспорт, ідентифікаційний код та прийти до Центру обслуговування клієнтів компанії «Місто для людей Миколаїв» за адресою проспект Миру, 14. Години особистого прийому: вівторок, четвер 13:00-16:00», — повідомили в «МДЛ».

Фактично, таким чином, компанія пропонує змінити умови договору на більш лояльні, це може бути відстрочка або зменшення щомісячних виплат із подовженням загального терміну погашення боргу. 

Нагадаємо, нещодавно у Миколаєві власники квартир у будинку на проспекті Миру, 28, жалілися на протікання каналізації з 2022 року. Вони запевняли, що нечистоти вже витікають у під’їзд, через що там стоїть жахливий сморід.

Тоді в компанії «Місто для людей» відповіли на скарги миколаївців щодо протікання каналізації. В «МДЛ» зазначили, що така ситуація склалася через те, що жителі багатоповерхівки засмічують каналізаційні колодязі. Прочисткою системи займається комунальне підприємство «Миколаївводоканал».

Також у Миколаєві власники приватних гаражів по вулиці Госпітальній скаржаться на регулярний витік нечистот з переповнених люків. Кожного дня близько 9 ранку з люків на території гаражів йде викид води з нечистотами та засобами жіночої гігієни з Міської лікарні № 1, яка розташована неподалік.

Крім того, нещодавно жителі мікрорайону Тернівка поскаржилися на асенізаторські автомобілі, які зливають нечистоти в посадках та каналізаційних люках, замість офіційно відведених для цього місць.

Раніше, у Новому Бузі місцеві мешканці обурилися бездіяльності влади та комунального підприємства «Добробут», які досі не визначили офіційне місце скидання нечистот. Місцеві помічали, як асенізаторські автомобілі зливають смердючі відходи у люк непрацюючої каналізаційної мережі неподалік міської ради.

Раніше у «Миколаївводоканалі» поскаржилися, що містяни викидають в унітази те, що повинно бути у смітнику.

Також повідомлялося, що в центрі Миколаєва робітники кафе зливала нечистоти у дощову каналізацію.

Читайте також: