• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.2° Похмуро

У Вознесенську за ухвалами суду мають відсторонити від посад секретаря міськради та керуючу справами

У Вознесенській міській раді винесли на розгляд депутатів проекти рішень щодо відсторонення секретаря ради Вікторії Бальцер та керуючої справами виконкому Яни Синявської. Вони підозрюються у розкраданні коштів при закупівлі товарів для військових.

Документи зареєстровані на сайті міськради 25 жовтня.

Зазначається, що співробітниць міськради мають відсторонити від виконання обов’язків на підставі ухвали суду. На час відсторонення за ними не буде збережено заробітну плату.

Вікторія Бальцер та Євгеній Величко
Яна Синявська та Євгеній Величко

Нагадаємо, що на розгляд сесії Вознесенської міської ради, яка відбулася 13 жовтня, вже виносилося питання про звільнення секретаря міської ради Вікторії Бальцер у зв’язку з неналежним виконанням обов'язків. Однак депутати не підтримали це рішення і Вікторія Бальцер залишилась на посаді.

Після цього суд ухвалив рішення щодо відсторонення Вікторії Бальцер до 4 листопада.

По справі Вікторія Бальцер проходить, як організатор розтрати майна в особливо великих розмірах. Їй було оголошено підозру ще у вересні цього року. Разом з нею по справі проходить віце-мер Вознесенська Андрій Жуков, якого вже відсторонили від посади, а також керуюча справами виконавчого комітету Яна Синявська та головна бухгалтер виконавчого комітету Вікторія Морозова.

Нагадаємо, що 4 травня СБУ затримала віце-мера Вознесенська Андрія Жукова та ще двох чиновників. Заступника мера підозрюють у розкраданні при закупівлі оборонної продукції.

18 вересня стало відомо про призначення нового заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. Лілія Бондаренко замінить затриманого Андрія Жукова.

Читайте також: