• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.5° Переважно ясно

Грузія повернула додому громадянина, викраденого військовими РФ біля окупованих територій

Грузія заявила про звільнення свого громадянина, якого російські військові незаконно затримали поблизу лінії розмежування з окупованими територіями. 

Про це повідомляє Ехо Кавказу

Служба держбезпеки Грузії повідомила, що грузинський громадянин Іване Ілурідзе вже перебуває на контрольованій Тбілісі території.

Ілурідзе російські військові затримали у червні 2023 року поруч із селом Ахмаджи Ахалгорського району. 

— Відповідальність за усі деструктивні дії в окупованих регіонах Грузії та уздовж лінії окупації покладається на окупуючу силу. Центральна влада разом з міжнародними партнерами продовжує активно працювати над поверненням усіх громадян Грузії, яких незаконно утримують на окупованих територіях, — додали у повідомленні СДБ. 

У серпні Грузія повідомляла про звільнення двох своїх громадян, яких російські військові викрали біля лінії розмежування з окупованим Цхінвальським регіоном (Південною Осетією). 

Випадки викрадення грузинських громадян у районах вздовж лінії розмежування з окупованими територіями є непоодинокими.  

Також РФ здійснює уздовж лінії розмежування так звану «бордеризацію» демаркацію межі з окупованим Цхінвальським регіоном, при цьому заходячи за межу реальної лінії розмежування і відхоплюючи додаткові шматки з території, контрольованої офіційним Тбілісі.

Нагадаємо, у Грузії проросійська правляча партія «Грузинська мрія» має намір заборонити президенту Саломе Зурабішвілі проводити зустрічі з іноземними політиками.

Читайте також: