• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Нардеп Чорноморов заявив, що керівника прокуратури Миколаївщини Казака звільнили з посади

Керівника Миколаївської обласної прокуратури Дмитра Казака звільнили із займаної посади.

Про це в пʼятницю, 5 січня, повідомив народний депутат України Артем Чорноморов.

Нардеп зазначив, що тимчасово виконуючим обов’язки керівника органу призначено першого заступника Дениса Фальченка.

«За головування Дмитра Ігоровича мною неодноразово порушувалися питання пов’язані з діяльність та бездіяльністю Миколаївської обласної прокуратури в комітеті з питань правоохоронної діяльності. Сподіваюся за нового керівництва Миколаївської обласної прокуратури землі лісового фонду будуть оцінюватись згідно закону, а не за бажанням прокурорів», — зауважив Артем Чорноморов.

Офіційна інформація про звільнення наразі відсутня.

Нагадаємо, Дмитро Казак очолив Миколаївську обласну прокуратуру у липні 2022 року. 

До призначення у Миколаєві з вересня 2020 року Дмитро Казак керував Закарпатською обласною прокуратурою.

Нагадаємо, в кінці грудня перший заступник керівника Миколаївської обласної прокуратури Денис Фальченко провів так званий «брифінг», на який не запросили представників ЗМІ, де прозвітував про правопорушення у сфері закупівель в регіоні. 

В описі під відеозаписом «Реагуємо згідно із законом!»: прокуратура про правопорушення у сфері публічних закупівель», який опублікувала Миколаївська ОВА, зазначено, що під час брифінгу «говорили» на певні теми, хоча виступала на камеру лише одна особа, а саме Денис Фальченко, який просто зачитав певну інформацію про поточну діяльність органів прокуратури.

Зазначимо, Миколаївська обласна прокуратура щорічно на початку року проводить підсумкову пресконференцію, де відповідає на питання журналістів про результати роботи у попередньому році. Минула пресконференція керівника Миколаївської обласної прокуратури Дмитра Казака відбулась 15 лютого 2023 року.

Читайте також: