• середа

    9 жовтня, 2024

  • 14.7°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.7° Ясне небо

На Миколаївщині функціонує один внутрішньопереміщений дитячий будинок сімейного типу – їм планують придбати житло

Діти, ілюстративне фото: unplashДіти, ілюстративне фото: unplash

У Миколаївській області функціонує внутрішньопереміщений дитячий будинок сімейного типу, який переїхав з Олешківського району Херсонщини.

Про це під час брифінгу повідомила головна спеціалістка сектору опіки та піклування служби у справах дітей Миколаївської обласної військової адміністрації Наталія Меншова.

«На території Миколаївської області функціонує внутрішньопереміщений будинок сімейного типу, який перемістився з Херсонської області у зв'язку з окупацією Олешківського району. На сьогодні він функціонує в Первомайську, в якому виховується 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», – повідомила Наталя Меншова.

Вона додала, що родині планують придбати житло з коштів державної субвенції:

«Також 13 вересня 2024 року Урядом прийнято постанову №1055 щодо виділення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла саме для дитячих будинків сімейного типу. Ми плануємо цій родині придбати будинок, і вони хочуть залишитися в Первомайську назавжди».

Зазначимо, що цього року в Миколаївській області усиновлено 31 дитину-сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування. 

Щороку в Миколаївській області спостерігається зниження кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На сьогодні в регіоні нараховується 2 тисячі 488 дітей, позбавлених батьківського піклування.

Читайте також: