• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.2° Похмуро

Два під'їзди будинку на Пограничній у Миколаєві, які були зруйновані внаслідок ворожого обстрілу, демонтують

Зруйнований ракетним ударом будинок на Пограничній у Миколаєві. Фото «НикВести»Зруйнований ракетним ударом будинок на Пограничній у Миколаєві. Фото «НикВести»

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради затвердив зміни про демонтаж під’їздів в будинку за адресою вулиця Погранична, 43, в який у 2022 році влучила російська ракета.  

Відповідне рішення виконавчий комітет Миколаївської міської ради прийняв у середу, 24 квітня, пишуть «НикВести».

Згідно рішення, демонтажу повністю підлягають два під'їзди: №3 та №4.

Нагадаємо, що ракета влучила у цей п’ятиповерховий будинок у жовтні 2022 року. Тоді загинули 7 людей, серед яких був 11-річний хлопчик.

Раніше «НикВести», посилаючись на рішення виконкому Миколаївської міськради писали, що у цьому будинку спочатку планувалось демонтувати лише 12 квартир. Проте за словами мешканки будинку, департамент житлово-комунального господарства міської ради зібрався демонтувати усі два під'їзди будинку, а це 40 квартир замість 12. 

Тоді перший заступник директора департаменту житлово-комунального господарства міської ради Ігор Набатов пояснив, що зміна кількості квартир, що підлягають демонтажу, повʼязана суто з технічною помилкою, і ці два під'їзди вже не придатні до проживання. 

За словами директора департаменту, мешканці будинку подали 23 заявки на житловий сертифікат, з яких 5 — ще на розгляді. Тоді Ігор Набатов пояснив, що якщо ще дві квартири надішлють свої заявки на житловий сертифікат та придбають нову оселю, департамент вже зможе демонтувати підʼїзди. 

Він додав, що після демонтажу двох під'їздів будинок планують обстежити, щоб зʼясувати, чи можливого його відбудувати. 

Нагадаємо, що про відмову власників квартир на Пограничній, 43, демонтувати зруйновані оселі повідомлялось ще в середині жовтня 2023 року. Тоді у департаменті житлово-комунального господарства Миколаєва повідомили, що не знають, як вирішувати проблему з відмовою жителів. А мер Олександр Сєнкевич пояснив, що страх місцевих зумовлений переживаннями, що земельні ділянки можуть стати об'єктом будівництва маєтків.

До цього в Департаменті житлово-комунального господарства Миколаєва казали, що жителі напівзруйнованих будинків по Крилова, 54, та Пограничній, 43, в разі небажання давати згоду на демонтаж, можуть втратити будь-який шанс на подальше відновлення. А згодом сказали, що мешканці цих будинків, що відмовляються від демонтажу зруйнованих під’їздів, все ж зможуть отримати житлові сертифікати.

У листопаді 2023 року У департаменті ЖКГ розповіли, що зруйновану багатоповерхівку на Пограничній, 43 можуть відновити, однак напевно це буде відомо після демонтажних робіт та додаткового обстеження фундаменту будівлі.

Читайте також: