• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.6° Ясне небо

МОК призупинив роботу Олімпійського комітету РФ через приєднання представників з окупованих територій

Міжнародний олімпійський комітет вирішив призупинити діяльність Олімпійського комітету Росії на тлі рішення щодо «регіональних спортивних організацій» на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомляється в заяві МОК. 

Як відомо, 5 жовтня,  Олімпійський комітет РФ незаконно включив до свого складу регіональні спортивні організації з Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей. Ці організації підпорядковуються Національному олімпійському комітету України.  

У результаті таке рішення Росії порушує територіальну цілісність НОК України, визнану Міжнародним олімпійським комітетом.

Зазначається, що тепер держава-агресор не має права діяти, як Національний Олімпійський комітет та не отримуватиме фінансування від олімпійського руху. Діяльність комітету РФ призупинили на невизначений термін, до подальшого повідомлення.

Крім того, МОК досі розглядатиме допуск окремих нейтральних спортсменів із російським паспортом до участі в Олімпійських іграх-2024 і зимових Олімпійських іграх-2026.

Нагадаємо, миколаївська шаблістка, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан розповіла, що російських спортсменів повернули на Олімпійські ігри тому, що Міжнародний олімпійський комітет вважає їх дискваліфікацію — дискримінацією.

Читайте також: